SITE
News listing banner

Nieuws

Plan Padrino

08 februari 2021

Juconi heeft al een aantal jaar het financieel pleegouderplan ‘Plan Padrino’. Met dit financieel pleegouderplan, kunt u een kind een toekomst bieden met uitzicht op een baan en een volwaardige plek in de maatschappij, door middel van een maandelijkse gift van €28,75. Op dit moment staan er nog 15 kinderen op de wachtlijst voor een padrino.

Lees verder

Nieuws

Handgemaakte mondkapjes

08 februari 2021

De moeders van onze kinderen in ons Corjuconihuis hebben mondkapjes voor u gemaakt! Van elk ontwerp is er maar 1 gemaakt. Voor slechts €10,- heeft u een uniek exemplaar en steunt u de moeders die door de pandemie minder inkomsten hebben.

Lees verder

Nieuws

Studeren tijdens de lockdown

08 februari 2021

Dankzij het studiefonds van Juconi kunnen we een aantal talentvolle jongeren de kans bieden om een opleiding aan een vakschool, hogeschool of universiteit.

Lees verder

Nieuws

Colombiaans recept: pittige salsa

30 november 2020

Colombia is rijk aan lekkere traditionele recepten, waaronder verschillende lekkere salsa's. Vandaag delen we het recept voor pittige salsa.

Lees Verder

Nieuws

Colombiaans recept: bakbanaan

20 november 2020

Colombia is rijk aan lekkere traditionele recepten, waaronder bakbanaan, oftewel patacones. We delen het recept met je.

Lees Verder

Nieuws

Coronamaatregelen in Colombia: een tijdlijn

08 juli 2020

Kort nadat Nederland in een intelligente lockdown kwam te zitten, volgde de strenge lockdown in Colombia. Er is maandenlang sprake geweest van een complete lockdown in Colombia. Gelukkig zijn er sinds 1 september versoepelde maatregelen van kracht.

Lees Verder

Corjuconihuis

25-jarig jubileum Juconi

22 juni 2020

Juconi is opgericht op 25 juli 1995. Dit betekent dat we dit jaar 25 jaar bestaan. Helaas gaat onze feestelijke benefietavond niet door, maar we willen u toch even meenemen in de 25 jaar dat we bestaan. Bekijk wat we in al die jaren met uw hulp hebben bereikt.

Lees Verder

Nieuws

Hulp voor Colombiaanse kinderen tijdens corona

05 mei 2020

Door deze crisis weten we dat solidariteit met elkaar in het leven het allerbelangrijkste is. Laten we daarom samen een arm om de straatkinderen in Colombia heen slaan. Ze hebben je nodig! Juist nu.

Lees Verder

Nieuws

De coronacrisis raakt ook Colombia

21 april 2020

De coronacrisis raakt ook Colombia. Het land is inmiddels een paar weken in een lockdown, die zal duren tot en met (minimaal) 27 april. De kinderen kunnen al die tijd niet naar ons opvanghuis komen en zijn aangewezen op ‘thuis’. En ik hoef vast niet uit te leggen dat dat geen ideale plek is voor ze.

Lees Verder