SITE
Nieuws · 05 mei 2020

Het coronavirus houdt ons land nog steeds in zijn greep. Ons én de rest van de wereld. Het is bijna niet te bevatten dat in korte tijd ons leven zo op zijn kop is gezet door een virus. Zoals premier Rutte onlangs in één van zijn televisietoespraken zei: ‘Je vraagt je af: gebeurt dit echt?’

 

Ik hoop dat jij en je naasten nog steeds gezond zijn, en elkaar door deze vervreemdende tijd heen weten te slepen. En dat de eenzaamheid (de sociale onthouding, zoals dat nu heet), zeker als je alleen woont, niet al te zeer op je drukt!

Daniel en zijn familie zijn al weken aan huis gekluisterd Santiago met zijn moeder Lege straten Colombia

De straatkinderen in Colombia hebben je nodig!

Wij hebben al eerder een oproep gedaan om te doneren, omdat de crisis ook Colombia raakt. Door de lockdown sinds 25 maart, is er hulp nodig om te zorgen voor voldoende voedsel voor de kinderen.

Dankzij eerdere donaties hebben we de grootste nood de afgelopen weken kunnen lenigen! Hartelijk dank aan iedereen die de kinderen heeft gesteund. Niet alleen hebben deze kinderen daardoor te eten, ze voelden ook dat mensen in Nederland aan ze dachten. Dat gaf de kinderen kracht, zowel letterlijk als figuurlijk. En dat hebben ze beide nodig in deze zware tijd!

Echter, nu de lockdown in Colombia alsmaar voortduurt, zijn we genoodzaakt opnieuw je hulp in te roepen.

Het meest dringend is nog steeds: Eten en hygiëne producten.

Anders dan wij kunnen de meeste mensen in Colombia niet vanuit huis werken; laptops en wifi heten bij ons ‘eerste levensbehoefte’, maar bijna geen enkele ouder van onze kinderen beschikt hierover… Ook zorgt de overheid niet voor een vangnet, zoals bij ons. Veel gezinnen hebben nu al een achterstand van weken in het betalen van de huur van hun ‘huis’.

Het meest dringend voor de gezinnen is nog steeds: eten. En basismateriaal voor de dagelijkse hygiëne, zoals zeep en tandpasta.

Help jij mee om te zorgen dat de kinderen de komende weken voldoende te eten hebben en zich schoon kunnen houden?

Door deze crisis weten we dat solidariteit met elkaar in het leven het allerbelangrijkste is. Laten we daarom samen een arm om de straatkinderen in Colombia heen slaan. Ze hebben je nodig! Juist nu. Iedere bijdrage helpt, klein of groot.

Dankjewel!

Annik Wierenga

 

Annik Wierenga | Juconi
Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Coronamaatregelen in Colombia: een tijdlijn
08 juli 2020

Kort nadat Nederland in een intelligente lockdown kwam te zitten, volgde de strenge lockdown in Colombia. Er is maandenlang sprake geweest van een complete lockdown in Colombia. Gelukkig zijn er sinds 1 september versoepelde maatregelen van kracht.

Lees Verder
25-jarig jubileum Juconi
22 juni 2020

Juconi is opgericht op 25 juli 1995. Dit betekent dat we dit jaar 25 jaar bestaan. Helaas gaat onze feestelijke benefietavond niet door, maar we willen u toch even meenemen in de 25 jaar dat we bestaan. Bekijk wat we in al die jaren met uw hulp hebben bereikt.

Lees Verder
De coronacrisis raakt ook Colombia
21 april 2020

De coronacrisis raakt ook Colombia. Het land is inmiddels een paar weken in een lockdown, die zal duren tot en met (minimaal) 27 april. De kinderen kunnen al die tijd niet naar ons opvanghuis komen en zijn aangewezen op ‘thuis’. En ik hoef vast niet uit te leggen dat dat geen ideale plek is voor ze.

Lees Verder