SITE
Nieuws · 05 mei 2020

Het coronavirus houdt ons land nog steeds in zijn greep. Ons én de rest van de wereld. Het is bijna niet te bevatten dat in korte tijd ons leven zo op zijn kop is gezet door een virus. Zoals premier Rutte onlangs in één van zijn televisietoespraken zei: ‘Je vraagt je af: gebeurt dit echt?’

 

Ik hoop dat jij en je naasten nog steeds gezond zijn, en elkaar door deze vervreemdende tijd heen weten te slepen. En dat de eenzaamheid (de sociale onthouding, zoals dat nu heet), zeker als je alleen woont, niet al te zeer op je drukt!

Daniel en zijn familie zijn al weken aan huis gekluisterd Santiago met zijn moeder Lege straten Colombia

De straatkinderen in Colombia hebben je nodig!

Wij hebben al eerder een oproep gedaan om te doneren, omdat de crisis ook Colombia raakt. Door de lockdown sinds 25 maart, is er hulp nodig om te zorgen voor voldoende voedsel voor de kinderen.

Dankzij eerdere donaties hebben we de grootste nood de afgelopen weken kunnen lenigen! Hartelijk dank aan iedereen die de kinderen heeft gesteund. Niet alleen hebben deze kinderen daardoor te eten, ze voelden ook dat mensen in Nederland aan ze dachten. Dat gaf de kinderen kracht, zowel letterlijk als figuurlijk. En dat hebben ze beide nodig in deze zware tijd!

Echter, nu de lockdown in Colombia alsmaar voortduurt, zijn we genoodzaakt opnieuw je hulp in te roepen.

Het meest dringend is nog steeds: Eten en hygiëne producten.

Anders dan wij kunnen de meeste mensen in Colombia niet vanuit huis werken; laptops en wifi heten bij ons ‘eerste levensbehoefte’, maar bijna geen enkele ouder van onze kinderen beschikt hierover… Ook zorgt de overheid niet voor een vangnet, zoals bij ons. Veel gezinnen hebben nu al een achterstand van weken in het betalen van de huur van hun ‘huis’.

Het meest dringend voor de gezinnen is nog steeds: eten. En basismateriaal voor de dagelijkse hygiëne, zoals zeep en tandpasta.

Help jij mee om te zorgen dat de kinderen de komende weken voldoende te eten hebben en zich schoon kunnen houden?

Door deze crisis weten we dat solidariteit met elkaar in het leven het allerbelangrijkste is. Laten we daarom samen een arm om de straatkinderen in Colombia heen slaan. Ze hebben je nodig! Juist nu. Iedere bijdrage helpt, klein of groot.

Dankjewel!

Annik Wierenga

 

Annik Wierenga | Juconi
Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Plan Padrino
08 februari 2021

Juconi heeft al een aantal jaar het financieel pleegouderplan ‘Plan Padrino’. Met dit financieel pleegouderplan, kunt u een kind een toekomst bieden met uitzicht op een baan en een volwaardige plek in de maatschappij, door middel van een maandelijkse gift van €28,75. Op dit moment staan er nog 15 kinderen op de wachtlijst voor een padrino.

Lees Verder
Handgemaakte mondkapjes
08 februari 2021

De moeders van onze kinderen in ons Corjuconihuis hebben mondkapjes voor u gemaakt! Van elk ontwerp is er maar 1 gemaakt. Voor slechts €10,- heeft u een uniek exemplaar en steunt u de moeders die door de pandemie minder inkomsten hebben.

Lees Verder
Studeren tijdens de lockdown
08 februari 2021

Dankzij het studiefonds van Juconi kunnen we een aantal talentvolle jongeren de kans bieden om een opleiding aan een vakschool, hogeschool of universiteit.

Lees Verder