SITE

Succesverhaal Jennifer

Er was een tijd dat Jennifer Renteria rondzwierf over de straten van Palmira Valle. Nu is ze afgestudeerd als fysiotherapeute en begeleidt en behandelt ze de kinderen in het Corjuconihuis. De lichamelijke oefeningen die Jennifer met de kinderen doet, zijn natuurlijk van groot belang voor hun gezondheid. Maar het draagt ook bij aan het versterken van het zelfbeeld en het gevoel van eigenwaarde van de kinderen. Een gezonde geest in een sterk lichaam, dat is het motto van Jennifer. Ze weet zelf immers hoe dat haar heeft gered van de straat. En daarmee is ze naast een onmisbare gezondheidswerker ook een belangrijk rolmodel voor de kinderen. Als je hard werkt, en je droom volgt, kun je die bereiken. Zelfs een straatkind kan dat. Met een beetje hulp…!

Delen op:
Ana Maria
02 juli 2019

Van straatkind tot powervrouw: Ana Maria maakt het waar. Dankzij het studiefonds van Juconi kon zij een studie Rechten volgen en wist zij haar diploma met succes te behalen. Haar doel is om een vooraanstaande vakvrouw worden en haar vakkundige kennis voor ons Corjuconihuis en de kinderen te kunnen inzetten.

Lees Verder
John Steven
02 juli 2019

Het verhaal van John Steven Montoya laat zien dat er zeker hoop is voor straatkinderen. Na de middelbare school heeft hij het toelatingsexamen gedaan voor de studie Industrieel Ontwerp en hoopt hij nu toegelaten te worden aan de Nationale Universiteit. Een flinke stap voor iemand die eerder op straat rondhing en hierdoor niet naar school ging.

Lees Verder
Julian Pineda
02 juli 2019

Ontmoet Julián: een ijverige en ondernemende jongen die met de hulp van Juconi en zijn Padrino een universitaire titel heeft mogen behalen. Als kind is hij opgenomen in het Corjuconihuis, waardoor hij wegbleef van de straat en de ruimte heeft gekregen zich te ontwikkelen tot een zelfstandige adolescent.

Lees Verder