SITE

Succesverhaal John Steven

Het verhaal van John Steven laat zien dat er zeker hoop is voor straatkinderen. Hij kwam op zijn achtste in ons opvanghuis terecht. Een timide jongen die niet of nauwelijks te bereiken was en overduidelijk nare ervaringen achter de rug had. Maar dankzij veel geduld van de kant van onze medewerkers (maatschappelijk werker, psycholoog, bijles-docenten) bloeide hij langzaam op. En kijk hem nu eens!

Na de middelbare school deed hij toelatingsexamen voor de studie Industrieel Ontwerp en rondde die in twee jaar af. Nu hoopt hij toegelaten te worden aan de Nationale Universiteit. Een flinke stap voor iemand die eerder op straat rondhing en geen idee had wat er van zijn leven zou worden. En daar ook liever niet over nadacht. Nu doet hij wat hij het liefste doet: creatief bezig zijn. En hij wil daarin zo ver mogelijk komen en een inspiratie zijn voor de andere straatkinderen.

Delen op:
Ana Maria
02 juli 2019

Van straatkind tot powervrouw: Ana Maria maakt het waar. Dankzij het studiefonds van Juconi kon zij een studie Rechten volgen en wist zij haar diploma met succes te behalen. Haar doel is om een vooraanstaande vakvrouw worden en haar vakkundige kennis voor ons Corjuconihuis en de kinderen te kunnen inzetten.

Lees Verder
Jennifer
02 juli 2019

Er was een tijd dat Jennifer Renteria rondzwierf over de straten van Palmira Valle. Nu is ze afgestudeerd als fysiotherapeute en begeleidt ze de kinderen in het Corjuconihuis met lichamelijke oefeningen. Die oefeningen zijn van groot belang voor de kinderen om een gezond lichaam te krijgen en te houden.

Lees Verder
Julian Pineda
02 juli 2019

Ontmoet Julián: een ijverige en ondernemende jongen die met de hulp van Juconi en zijn Padrino een universitaire titel heeft mogen behalen. Als kind is hij opgenomen in het Corjuconihuis, waardoor hij wegbleef van de straat en de ruimte heeft gekregen zich te ontwikkelen tot een zelfstandige adolescent.

Lees Verder