SITE
Jonge Marìa Isabel
Marìa Isabel fysiotherapeut

Succesverhaal María Isabel

Ontmoet María Isabel: een fysiotherapeut in de dop! De 22-jarige María Isabel werd vanwege de financiële behoeften van haar gezin al op jonge leeftijd in Plan Padrino opgenomen. Zo kon ze als kind maandelijks geholpen worden en voorzien in de basiskosten voor een goede ontwikkeling.

 

Dankzij de maandelijkse ondersteuning die jarenlang werd verleend door haar padrino, was het mogelijk voor María Isabel om de basisschool en middelbare school af te maken. 

Studie fysiotherapie

In januari 2015 begon María Isabel, dankzij de steun van Juconi, aan een studie fysiotherapie aan de universiteit van Santiago de Cali. Op dit moment zit ze in het negende semester. Vanwege de pandemie moet ze haar studie nu wel virtueel uitvoeren. Maar hierdoor laat ze zich zeker niet kisten.

 

Tijdens haar studie heeft María Isabel stage gelopen waarbij ze kinderen en volwassenen moest begeleiden bij oefeningen. Deze ervaring was de bevestiging dat ze de perfecte carrière heeft gekozen! Ze merkt dat ze het werk met liefde en toewijding uitvoert.

Als professional aan de slag

De steun van de ouders van María Isabel is essentieel geweest, zodat de hulp van haar pleegmoeder voor 100% benut kon worden. Hierdoor is María Isabel erin geslaagd om vooruit te komen in het leven. Ze is dan ook onzettend blij en dankbaar dat ze deze stappen kan zetten in haar carrière. Ze spreekt haar dank uit aan de steun die ze van haar familie, padrino, Juconi en Corjuconi kreeg. Binnenkort zal ze in staat zijn om als een professional aan het werk te gaan en zo de economische en sociale omstandigheden van haarzelf en haar familie te helpen verbeteren.

Delen op:
Ana Maria
02 juli 2019

Van straatkind tot powervrouw: Ana Maria maakt het waar. Dankzij het studiefonds van Juconi kon zij een studie Rechten volgen en wist zij haar diploma met succes te behalen. Haar doel is om een vooraanstaande vakvrouw worden en haar vakkundige kennis voor ons Corjuconihuis en de kinderen te kunnen inzetten.

Lees Verder
Jennifer
02 juli 2019

Er was een tijd dat Jennifer Renteria rondzwierf over de straten van Palmira Valle. Nu is ze afgestudeerd als fysiotherapeute en begeleidt ze de kinderen in het Corjuconihuis met lichamelijke oefeningen. Die oefeningen zijn van groot belang voor de kinderen om een gezond lichaam te krijgen en te houden.

Lees Verder
John Steven
02 juli 2019

Het verhaal van John Steven Montoya laat zien dat er zeker hoop is voor straatkinderen. Na de middelbare school heeft hij het toelatingsexamen gedaan voor de studie Industrieel Ontwerp en hoopt hij nu toegelaten te worden aan de Nationale Universiteit. Een flinke stap voor iemand die eerder op straat rondhing en hierdoor niet naar school ging.

Lees Verder