SITE

Succesverhaal Jacqueline

Maak kennis met Jacqueline. Ooit woonde zij samen met haar moeder en grootmoeder in een kleine, benauwde woning (meer een kamer eigenlijk) in Palmira Valle. Dankzij één van de maatschappelijk werksters van Corjuconi werd zij opgenomen in het Plan Padrino en werd er algauw een financieel pleegouder voor haar gevonden. Ze bouwde een langdurige en vriendschappelijke relatie met haar pleegouder op. Met de steun van haar financiële pleegouder en Juconi kon Jacqueline haar school afmaken en slaagde ze in 1999 voor haar middelbare schoolexamen.

Door een ingrijpende behandeling aan haar eigen gebit raakte Jacqueline geïnspireerd om tandarts te worden. De kinderen in Colombia kampen veelal met grote problemen op het gebied van mondhygiëne en hebben nauwelijks toegang tot tandheelkundige zorg. Velen lijden net als Jacqueline deed aan ‘malocclusie’, hierbij sluit het bovengebit niet goed aan op het ondergebit wat slik- en ademhalingsproblemen oplevert. Gelukkig kwam hulp voor Jacqueline op tijd en dat motiveerde haar om tandheelkunde te gaan studeren. Na een vijfjarige studie behaalde ze in 2004 vol trots haar diploma als Algemeen Tandheelkundige aan de universiteit van Cali.

In Colombia ben je verplicht om je maatschappelijk in te zetten als vrijwilliger voordat je je beroep gaat uitoefenen. Pas nadat je toestemming van de regering hebt gekregen mag je je beroep zelfstandig uitoefenen. Jacqueline kon die maatschappelijke inzet mooi in ons opvanghuis uitvoeren, en de andere straatkinderen helpen met problemen aan hun gebit. Inmiddels heeft Jacqueline haar eigen tandartsenpraktijk en zet zij zich nog steeds vrijwillig in om de kinderen uit het Corjuconi-huis en hun ouders voor te lichten en van tandheelkundige zorg te voorzien.
Jacqueline is trots haar felbegeerde doel te hebben bereikt en dankbaar voor de steun van Juconi en haar Padrino. Zonder die steun had haar toekomst er heel anders uitgezien.

Delen op:
Ana Maria
02 juli 2019

Van straatkind tot powervrouw: Ana Maria maakt het waar. Dankzij het studiefonds van Juconi kon zij een studie Rechten volgen en wist zij haar diploma met succes te behalen. Haar doel is om een vooraanstaande vakvrouw worden en haar vakkundige kennis voor ons Corjuconihuis en de kinderen te kunnen inzetten.

Lees Verder
Jennifer
02 juli 2019

Er was een tijd dat Jennifer Renteria rondzwierf over de straten van Palmira Valle. Nu is ze afgestudeerd als fysiotherapeute en begeleidt ze de kinderen in het Corjuconihuis met lichamelijke oefeningen. Die oefeningen zijn van groot belang voor de kinderen om een gezond lichaam te krijgen en te houden.

Lees Verder
John Steven
02 juli 2019

Het verhaal van John Steven Montoya laat zien dat er zeker hoop is voor straatkinderen. Na de middelbare school heeft hij het toelatingsexamen gedaan voor de studie Industrieel Ontwerp en hoopt hij nu toegelaten te worden aan de Nationale Universiteit. Een flinke stap voor iemand die eerder op straat rondhing en hierdoor niet naar school ging.

Lees Verder