SITE
Nieuws · 08 februari 2021

Dankzij het studiefonds van Juconi kunnen we een aantal talentvolle jongeren de kans bieden om een opleiding aan een vakschool, hogeschool of universiteit. Het is dé kans voor deze jongeren om de vicieuze cirkel van armoede waarin zij zijn opgegroeid te doorbreken.

Zoals u weet zijn er al meerdere voormalige straatkinderen afgestudeerd en werkzaam als fysiotherapeut, advocaat, tandarts of bouwkundig ingenieur. Mede dankzij uw hulp!

Studeren tijdens de lockdown

Toen de wereld in 2020 voor iedereen veranderde door de uitbraak van de pandemie, moest iedereen zich aanpassen. In Nederland begonnen we in maart met de intelligente lockdown, waarmee we nog relatief veel bewegingsvrijheid hadden. Hoe anders was dat in Colombia! Eind maart werd de strenge lockdown aangekondigd: niemand mocht meer naar buiten, scholen en universiteiten werden gesloten. Het onderwijs werd digitaal verzorgd.

Voor onze straatkinderen in Colombia zat daar wel een uitdaging in. Als ze al de beschikking tot een computer hadden, was internet geen vanzelfsprekendheid. Ook onze studenten hadden de nodige moeilijkheden om hun colleges te blijven volgen. Zo ook Manuel Lopez, een twintigjarige jongen die niets liever wil dan kinderarts worden. Na een vooropleiding geneeskunde, kwam in 2019 zijn langgekoesterde wens uit toen hij werd toegelaten aan de universiteit. Manuel is ontzettend gemotiveerd, wat wel bleek uit het feit dat hij tijdens de lockdown zijn studieopdrachten op zijn mobiele telefoon maakte, bij gebrek aan een laptop.

De leiding van ons Corjuconihuis vroeg ons of wij hem misschien konden ondersteunen bij de aanschaf van een laptop, zodat het maken van zijn studieopdrachten wat minder ingewikkeld werd. Dat deden we maar al te graag! Manuel is ontzettend blij met de laptop, die ook het volgen van de online colleges wat makkelijker maakt.

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Plan Padrino
08 februari 2021

Juconi heeft al een aantal jaar het financieel pleegouderplan ‘Plan Padrino’. Met dit financieel pleegouderplan, kunt u een kind een toekomst bieden met uitzicht op een baan en een volwaardige plek in de maatschappij, door middel van een maandelijkse gift van €28,75. Op dit moment staan er nog 15 kinderen op de wachtlijst voor een padrino.

Lees Verder
Handgemaakte mondkapjes
08 februari 2021

De moeders van onze kinderen in ons Corjuconihuis hebben mondkapjes voor u gemaakt! Van elk ontwerp is er maar 1 gemaakt. Voor slechts €10,- heeft u een uniek exemplaar en steunt u de moeders die door de pandemie minder inkomsten hebben.

Lees Verder
Colombiaans recept: pittige salsa
30 november 2020

Colombia is rijk aan lekkere traditionele recepten, waaronder verschillende lekkere salsa's. Vandaag delen we het recept voor pittige salsa.

Lees Verder