SITE

Succesverhaal Julian Pineda

Ontmoet Julián: een ijverige en ondernemende jongen die met de hulp van Juconi en zijn Padrino een universitaire titel heeft mogen behalen. Als kind is hij opgenomen in het Corjuconi-huis, waardoor hij wegbleef van de straat en de ruimte heeft gekregen zich te ontwikkelen tot een zelfstandige adolescent.

Dankzij het programma kon hij naar school gaan en kreeg hij goede begeleiding. Ook ontving hij levensmiddelen die van groot belang waren voor het hele gezin. Hij ontwikkelde zich en is uiteindelijk aan de universiteit gaan studeren. Vandaag de dag mag hij zich dan ook deskundige noemen in de landbouwsector.

Hiernaast is hij met twee studiegenoten een onderneming gestart. Dit project genaamd “Orellanas“ draait om het kweken van oesterzwammen, die naderhand verkocht worden aan restaurants. Julian heeft de handvatten gekregen om aan een betere toekomst te werken, en heeft deze met beide handen aangegrepen.

Delen op:
Ana Maria
02 juli 2019

Van straatkind tot powervrouw: Ana Maria maakt het waar. Dankzij het studiefonds van Juconi kon zij een studie Rechten volgen en wist zij haar diploma met succes te behalen. Haar doel is om een vooraanstaande vakvrouw worden en haar vakkundige kennis voor ons Corjuconihuis en de kinderen te kunnen inzetten.

Lees Verder
Jennifer
02 juli 2019

Er was een tijd dat Jennifer Renteria rondzwierf over de straten van Palmira Valle. Nu is ze afgestudeerd als fysiotherapeute en begeleidt ze de kinderen in het Corjuconihuis met lichamelijke oefeningen. Die oefeningen zijn van groot belang voor de kinderen om een gezond lichaam te krijgen en te houden.

Lees Verder
John Steven
02 juli 2019

Het verhaal van John Steven Montoya laat zien dat er zeker hoop is voor straatkinderen. Na de middelbare school heeft hij het toelatingsexamen gedaan voor de studie Industrieel Ontwerp en hoopt hij nu toegelaten te worden aan de Nationale Universiteit. Een flinke stap voor iemand die eerder op straat rondhing en hierdoor niet naar school ging.

Lees Verder