SITE

Ontmoet Julián, 27 jaar: een intelligente en ondernemende jongen die in 2007 met de hulp van Juconi en zijn Padrino (een financiële pleegouder, zie ook Plan Padrino) een universitaire titel heeft behaald. Ongelooflijk als je bedenkt dat hij als kind van acht bij ons kwam in het Corjuconi-huis, en niet kon lezen en schrijven. Maar door de opvang in ons huis raakte hij steeds verder verwijderd van het leven op straat, kon hij naar school gaan en ontwikkelde zich tot een zelfstandige, hardwerkende adolescent.

 

Het leren kreeg hem zo in zijn greep dat hij uiteindelijk besloot naar de universiteit te gaan en landbouwkunde te studeren. Vandaag de dag mag hij zich deskundige noemen in de landbouwsector. En wij zijn natuurlijk supertrots op hem! Zijn ondernemende karakter blijkt uit het feit dat hij onlangs met twee studiegenoten een onderneming is gestart: ‘Orellanas’. Hun bedrijfje kweekt oesterzwammen, die naderhand verkocht worden aan restaurants. Julian is ervan overtuigd dat hier een markt voor is, en dat het een succes gaat worden. En als we dat iemand gunnen, is hij het wel.

 

Kortom, Julian heeft de handvatten gekregen om aan een betere toekomst te werken, en heeft deze met beide handen aangegrepen. Als hij in het opvanghuis zijn verhaal komt vertellen, hangen de kinderen aan zijn lippen. Het geeft ze een concreet beeld voor ogen van wat je met creativiteit, doorzettingsvermogen en ondernemerschap, allemaal kunt bereiken. En als hij het kan, als voormalig straatkind, waarom zij dan niet? Dat geeft ze hoop. En iets om voor de vechten: een ander leven. Een beter leven.

Succesverhaal Julian Pineda

Delen op:
Ana Maria
02 juli 2019

Van straatkind tot powervrouw: Ana Maria maakt het waar. Dankzij het studiefonds van Juconi kon zij een studie Rechten volgen en wist zij haar diploma met succes te behalen. Haar doel is om een vooraanstaande vakvrouw worden en haar vakkundige kennis voor ons Corjuconihuis en de kinderen te kunnen inzetten.

Lees Verder
Jennifer
02 juli 2019

Er was een tijd dat Jennifer Renteria rondzwierf over de straten van Palmira Valle. Nu is ze afgestudeerd als fysiotherapeute en begeleidt ze de kinderen in het Corjuconihuis met lichamelijke oefeningen. Die oefeningen zijn van groot belang voor de kinderen om een gezond lichaam te krijgen en te houden.

Lees Verder
John Steven
02 juli 2019

Het verhaal van John Steven Montoya laat zien dat er zeker hoop is voor straatkinderen. Na de middelbare school heeft hij het toelatingsexamen gedaan voor de studie Industrieel Ontwerp en hoopt hij nu toegelaten te worden aan de Nationale Universiteit. Een flinke stap voor iemand die eerder op straat rondhing en hierdoor niet naar school ging.

Lees Verder