SITE
Nieuws · 30 november 2020

Ají criollo is een pittige Creoolse saus die in veel Latijns-Amerikaanse landen wordt gegeten en is erg makkelijk om zelf te bereiden! Deze salsa geeft je gerecht meer pit en is extra lekker in combinatie met de patacones die we deelden in een vorig recept. 

pittige-salsa

Bereiding

  • Meng de tomaten, rode peper, het lente-uitje en koriander goed door elkaar.  
  • Voeg het limoensap en het warme water toe, roer nogmaals en laat het afkoelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

  • 1 rode peper, fijngesneden 
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 1 tl olijfolie
  • 2 el limoensap 
  • 50 g verse koriander, fijngesneden
  • 50 ml warm water
  • zout en peper

Kookboekje

Wil je meer recepten uit de Colombiaanse keuken leren kennen? Download dan hier een gratis voorproefje van ons kookboekje. Hierin staan enkele recepten.

 

Wil je liever het complete kookboek kopen en daarmee de zwerf- en straatkinderen in Latijns-Amerika steunen? Bestel dan hier jouw complete kookboek

 

 

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Colombiaans recept: bakbanaan
20 november 2020

Colombia is rijk aan lekkere traditionele recepten, waaronder bakbanaan, oftewel patacones. We delen het recept met je.

Lees Verder
Coronamaatregelen in Colombia: een tijdlijn
08 juli 2020

Kort nadat Nederland in een intelligente lockdown kwam te zitten, volgde de strenge lockdown in Colombia. Er is maandenlang sprake geweest van een complete lockdown in Colombia. Gelukkig zijn er sinds 1 september versoepelde maatregelen van kracht.

Lees Verder
25-jarig jubileum Juconi
22 juni 2020

Juconi is opgericht op 25 juli 1995. Dit betekent dat we dit jaar 25 jaar bestaan. Helaas gaat onze feestelijke benefietavond niet door, maar we willen u toch even meenemen in de 25 jaar dat we bestaan. Bekijk wat we in al die jaren met uw hulp hebben bereikt.

Lees Verder