SITE
Nieuws · 08 februari 2021

Juconi heeft al een aantal jaar het financieel pleegouderplan ‘Plan Padrino’. Met dit financieel pleegouderplan, kunt u een kind een toekomst bieden met uitzicht op een baan en een volwaardige plek in de maatschappij, door middel van een maandelijkse gift van €28,75. Op dit moment staan er nog 15 kinderen op de wachtlijst voor een padrino.

Jeikon Steven Salazar Valencia

Plan Padrino

Een van die kinderen is Jeikon Steven. Jeikon is een zeer verlegen en timide peuter van 4 jaar oud. Hij woont met zijn ouders in bij de ouders van zijn vader, waar ze met z’n drieën een kamer delen. De vader van Jeikon werkt in de bouw, waar niet altijd genoeg werk is. Het gezin heeft daardoor een zeer onregelmatig inkomen. Eigenlijk wil zijn moeder hem naar een kinderdagverblijf brengen, zodat zij een baan kan zoeken, maar ook het kinderdagverblijf kost geld.

Het Plan Padrino werkt aan twee kanten. Aan de ene kant verzekert de pleegouder het kind van de voor zijn ontwikkeling benodigde middelen zoals voedsel, medicatie, kleding, schoeisel en leermaterialen. Ook draagt het financiële pleegouderschap bij in een gevoel van iets waard te zijn doordat iemand zich om hen bekommert. Aan de andere kant wordt het Plan Padrino als zeer aangenaam ervaren door de pleegouders, voornamelijk door de hechte band die ontstaat door de briefwisselingen en correspondentie (van foto’s tot schoolrapporten en attenties) tussen kind en ouder.

Het geld dat de pleegouders aan Juconi geven wordt besteed aan voedsel, scholing, kleding en medische zorg voor het geadopteerde kind. Het wordt uitsluitend aan het geadopteerde kind besteed door de maatschappelijk werker die daarvoor is aangesteld in het tehuis waar het kind verblijft.

Interesse om een kind te steunen? Klik op de button om de kinderen op de wachtlijst te bekijken.

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Handgemaakte mondkapjes
08 februari 2021

De moeders van onze kinderen in ons Corjuconihuis hebben mondkapjes voor u gemaakt! Van elk ontwerp is er maar 1 gemaakt. Voor slechts €10,- heeft u een uniek exemplaar en steunt u de moeders die door de pandemie minder inkomsten hebben.

Lees Verder
Studeren tijdens de lockdown
08 februari 2021

Dankzij het studiefonds van Juconi kunnen we een aantal talentvolle jongeren de kans bieden om een opleiding aan een vakschool, hogeschool of universiteit.

Lees Verder
Colombiaans recept: pittige salsa
30 november 2020

Colombia is rijk aan lekkere traditionele recepten, waaronder verschillende lekkere salsa's. Vandaag delen we het recept voor pittige salsa.

Lees Verder