SITE
Projecten · 17 april 2019

Koningsdag komt eraan! Weet jij al wat je gaat doen? Terwijl veel mensen hier in Nederland feestvieren en over de vrijmarkt struinen, kunnen straatkinderen in Colombia jouw hulp goed gebruiken. Zij gaan de straat op om een beetje geld te verdienen voor hun ouders en hebben hierdoor weinig kans op een goede toekomst. Met de hulp van Juconi en jouw bijdrage kun je het leven van straatkinderen flink veranderen. Voor €30,- geef je een kind namelijk al een maand eten, opvang, zorg en huiswerkbegeleiding.

Wat kun jij doen?

Er zijn meerdere mogelijkheden om je in te zetten voor Juconi. Zo kun je zelf, of samen met je (klein) kinderen, neefje of nichtje geld ophalen voor Juconi. Denk hierbij aan het verkopen van oude spullen, zelfgemaakte spullen, eten of drinken op een vrijmarkt. Ook zijn er altijd veel spellen en sportactiviteiten op koningsdag. Organiseer jouw eigen spel en laat mensen voor een kleine bijdrage meedoen. Regel gesponsorde prijzen en organiseer bijvoorbeeld een loterij of bingo.

Natuurlijk is het ook mogelijk om buiten koningsdag in actie te komen voor de Colombiaanse straatkinderen. Zo liep Jurgen de Rotterdamse Marathon en haalde hij met behulp van vrienden, familie en bedrijven €1500,- op. Dit kun jij zelf ook doen:

 

  • Maak een verjaardagsinzamelingsactie aan op Facebook
  • Organiseer een sportwedstrijd of evenement
  • Laat jouw sportactiviteit sponsoren
  • Organiseer een benefietwedstrijd en verkoop toegangskaarten en laat je bijvoorbeeld sponsoren per gescoord doelpunt
  • Doe een heitje voor een karweitje

Help jij ook mee? Neem dan contact op met info@juconi.nl We brainstormen graag nog even met je mee voor een leuk idee!

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Hulp voor Colombiaanse kinderen tijdens corona
05 mei 2020

Door deze crisis weten we dat solidariteit met elkaar in het leven het allerbelangrijkste is. Laten we daarom samen een arm om de straatkinderen in Colombia heen slaan. Ze hebben je nodig! Juist nu.

Lees Verder
De coronacrisis raakt ook Colombia
21 april 2020

De coronacrisis raakt ook Colombia. Het land is inmiddels een paar weken in een lockdown, die zal duren tot en met (minimaal) 27 april. De kinderen kunnen al die tijd niet naar ons opvanghuis komen en zijn aangewezen op ‘thuis’. En ik hoef vast niet uit te leggen dat dat geen ideale plek is voor ze.

Lees Verder
Nalatenschap maakt Diana’s droom waar
26 maart 2020

Het is hartverwarmend dat onze donateurs de toekomst van onze kinderen in Latijns-Amerika dusdanig belangrijk vinden, dat zij onze stichting bedenken in hun nalatenschap. Door zo'n nalatenschap heeft Diana Marcela de kans gekregen om een opleiding te volgen tot tandarts.

Lees Verder