SITE
Corjuconihuis · 26 maart 2020

Het is hartverwarmend dat onze donateurs de toekomst van onze kinderen in Latijns-Amerika dusdanig belangrijk vinden, dat zij onze stichting bedenken in hun nalatenschap. Wanneer nabestaanden ons hierover informeren, bespreken we met hen graag waar we dit geld aan zullen besteden. Zodat de erflater ook na zijn of haar overlijden nog iets kan bijdragen aan een betere wereld. 

Diana Marcela maakt droom waar Diana Marcela viert Quinceañera

Een passende bestemming voor een nalatenschap

In het afgelopen jaar ontvingen wij van de dochter van een mevrouw het bericht dat haar moeder was overleden en dat haar moeder onze stichting had opgenomen in haar testament. Samen met haar dochter hebben we gekeken of we een mooie bestemming voor het legaat konden vinden, die past bij dat waar wijlen haar moeder voor stond en waarde aan hechtte.

Na haar eigen afstuderen, heeft zij zich altijd ingezet voor de ontwikkeling van mensen die een achterstand hebben in de samenleving. Ze zat onder andere in schoolbesturen en zette zich in voor vluchtelingen. Het lag dan ook voor de hand dat de nalatenschap een bestemming in de educatieve sfeer zou krijgen. Om die reden is het legaat opgenomen in ons studiefonds en kunnen we met het legaat de volledige studie van één student financieren. Na overleg met het tehuis in Colombia, hebben zij een student uitgekozen die met behulp van deze financiële ondersteuning een studie kan gaan volgen.

Opleiding tot tandarts

De gelukkige is Diana Marcela, een slimme meid van zeventien die graag tandarts wil worden. Met behulp van het legaat is zij nu echt aan haar opleiding tandheelkunde begonnen! Diana Marcela is door het dolle heen dat ze deze kans heeft gekregen en ziet er nu al naar uit om zich na haar afstuderen in te kunnen zetten voor de kinderen van het tehuis. 

Meer informatie over nalatenschap

Wellicht denkt u nu ook na over uw eigen nalatenschap. Over wat u zou willen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? We informeren u hier graag over, geheel vrijblijvend. Neem contact op met ons kantoor op 070-365 56 50 en vraag naar Annik Wierenga.

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Hulp voor Colombiaanse kinderen tijdens corona
05 mei 2020

Door deze crisis weten we dat solidariteit met elkaar in het leven het allerbelangrijkste is. Laten we daarom samen een arm om de straatkinderen in Colombia heen slaan. Ze hebben je nodig! Juist nu.

Lees Verder
De coronacrisis raakt ook Colombia
21 april 2020

De coronacrisis raakt ook Colombia. Het land is inmiddels een paar weken in een lockdown, die zal duren tot en met (minimaal) 27 april. De kinderen kunnen al die tijd niet naar ons opvanghuis komen en zijn aangewezen op ‘thuis’. En ik hoef vast niet uit te leggen dat dat geen ideale plek is voor ze.

Lees Verder
Juconi 25 jaar
27 februari 2020

Met de komst van het jaar 2020 zijn we niet alleen aan een nieuw decennium begonnen, maar staan we ook aan de start van ons jubileumjaar.

Lees Verder