SITE
Nieuws · 31 december 2019

Onlangs ontvingen wij een aanvraag van stichting “Un abrazo para los amigos”, een Nederlandse stichting die zich richt op kleinschalige projecten voor hulpbehoevende kinderen in met name Argentinië. De stichting ondersteunt in Azul een dagopvang voor 30 (meervoudig) gehandicapte kinderen; een nachtopvang; een peuter-kleuterschool en een Comedor (Spaans voor eetzaal). Daarnaast helpt de stichting op dit moment 17 gezinnen en 45 kinderen bij het opbouwen van een betere toekomst.

Renovatie van de eetzaal

De aanvraag betrof de renovatie van de eetzaal. Buiten de openingstijden fungeert deze ruimte voor de kinderen als een soort buitenschoolse opvang waar zij sport en spel krijgen aangeboden. Het huidige gebouw van “Sol Real” was in zeer slechte staat, en diende volledig opgeknapt en deels afgebroken te worden. Omdat het project volledig in lijn is met de doelstelling van Juconi, besloot het bestuur aan dit project bij te dragen met een gift ten behoeve van de inventaris van de ‘Comedor’

Al gauw volgden foto’s van de vrijwel afgeronde renovatie. Deze delen wij natuurlijk graat met jullie, want zonder jullie hadden wij dit niet mogelijk kunnen maken. 

 

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Nalatenschap maakt Diana’s droom waar
26 maart 2020

Het is hartverwarmend dat onze donateurs de toekomst van onze kinderen in Latijns-Amerika dusdanig belangrijk vinden, dat zij onze stichting bedenken in hun nalatenschap. Door zo'n nalatenschap heeft Diana Marcela de kans gekregen om een opleiding te volgen tot tandarts.

Lees Verder
Juconi 25 jaar
27 februari 2020

Met de komst van het jaar 2020 zijn we niet alleen aan een nieuw decennium begonnen, maar staan we ook aan de start van ons jubileumjaar.

Lees Verder
Nieuwe uniformen
29 januari 2020

Help jij ook mee om 42 nieuwe uniformsets bij elkaar te sparen? Een kleine bijdrage maakt voor een straatkind de komende jaren al het verschil.

Lees Verder