SITE
Nieuws · 31 december 2019

Onlangs ontvingen wij een aanvraag van stichting “Un abrazo para los amigos”, een Nederlandse stichting die zich richt op kleinschalige projecten voor hulpbehoevende kinderen in met name Argentinië. De stichting ondersteunt in Azul een dagopvang voor 30 (meervoudig) gehandicapte kinderen; een nachtopvang; een peuter-kleuterschool en een Comedor (Spaans voor eetzaal). Daarnaast helpt de stichting op dit moment 17 gezinnen en 45 kinderen bij het opbouwen van een betere toekomst.

Renovatie van de eetzaal

De aanvraag betrof de renovatie van de eetzaal. Buiten de openingstijden fungeert deze ruimte voor de kinderen als een soort buitenschoolse opvang waar zij sport en spel krijgen aangeboden. Het huidige gebouw van “Sol Real” was in zeer slechte staat, en diende volledig opgeknapt en deels afgebroken te worden. Omdat het project volledig in lijn is met de doelstelling van Juconi, besloot het bestuur aan dit project bij te dragen met een gift ten behoeve van de inventaris van de ‘Comedor’

Al gauw volgden foto’s van de vrijwel afgeronde renovatie. Deze delen wij natuurlijk graat met jullie, want zonder jullie hadden wij dit niet mogelijk kunnen maken. 

 

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

De lockdown in Colombia duurt voort
08 juli 2020

Kort nadat Nederland in een intelligente lockdown kwam te zitten, volgde de strenge lockdown in Colombia. Inmiddels is in Colombia al maandenlang sprake van een complete lockdown die nu wéér verlengd is t/m 15 juli.

Lees Verder
25-jarig jubileum Juconi
22 juni 2020

Juconi is opgericht op 25 juli 1995. Dit betekent dat we dit jaar 25 jaar bestaan. Helaas gaat onze feestelijke benefietavond niet door, maar we willen u toch even meenemen in de 25 jaar dat we bestaan. Bekijk wat we in al die jaren met uw hulp hebben bereikt.

Lees Verder
Hulp voor Colombiaanse kinderen tijdens corona
05 mei 2020

Door deze crisis weten we dat solidariteit met elkaar in het leven het allerbelangrijkste is. Laten we daarom samen een arm om de straatkinderen in Colombia heen slaan. Ze hebben je nodig! Juist nu.

Lees Verder