SITE
Nieuws · 31 december 2019

Onlangs ontvingen wij een aanvraag van stichting “Un abrazo para los amigos”, een Nederlandse stichting die zich richt op kleinschalige projecten voor hulpbehoevende kinderen in met name Argentinië. De stichting ondersteunt in Azul een dagopvang voor 30 (meervoudig) gehandicapte kinderen; een nachtopvang; een peuter-kleuterschool en een Comedor (Spaans voor eetzaal). Daarnaast helpt de stichting op dit moment 17 gezinnen en 45 kinderen bij het opbouwen van een betere toekomst.

Renovatie van de eetzaal

De aanvraag betrof de renovatie van de eetzaal. Buiten de openingstijden fungeert deze ruimte voor de kinderen als een soort buitenschoolse opvang waar zij sport en spel krijgen aangeboden. Het huidige gebouw van “Sol Real” was in zeer slechte staat, en diende volledig opgeknapt en deels afgebroken te worden. Omdat het project volledig in lijn is met de doelstelling van Juconi, besloot het bestuur aan dit project bij te dragen met een gift ten behoeve van de inventaris van de ‘Comedor’

Al gauw volgden foto’s van de vrijwel afgeronde renovatie. Deze delen wij natuurlijk graat met jullie, want zonder jullie hadden wij dit niet mogelijk kunnen maken. 

 

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Nieuwe uniformen
29 januari 2020

Help jij ook mee om 42 nieuwe uniformsets bij elkaar te sparen? Een kleine bijdrage maakt voor een straatkind de komende jaren al het verschil.

Lees Verder
De Colombiaanse keuken
17 januari 2020

Om jullie te laten genieten van alle lekkere recepten die Colombia te bieden heeft, hebben we samen met de kinderen uit het Corjuconihuis een kookboek samengesteld.

Lees Verder
Samenwerking met Care4More
31 december 2019

Juconi is een samenwerking gestart met Stichting Care4More. In april starten zij namelijk aan een geweldige uitdaging, Mission Panamerica!

Lees Verder