SITE
Nieuws · 21 oktober 2015

In juli 2015 vierde Stichting Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen - Juconi haar 20-jarig bestaan.

Op 25 juli 1995 werd onze stichting opgericht, naar aanleiding van een verzoek van de toenmalig directrice van Juconi Mexico. Sindsdien zet de stichting zich in voor het verbeteren van het leven van kinderen die in armoede leven op en van de straten van Latijns-Amerika.

Dankzij de hulp van vele donateurs kan Juconi zich al 20 jaar lang inzetten om straat- en zwerfkinderen van het hopeloze leven op straat te bevrijden. Dit doen wij door het subsidiëren van onze tehuizen die hen liefdevol opvangen en onderdak, verzorging, scholing en medische zorg bieden.

De Juconi-methode werkt!

Door middel van een speciaal programma, de Juconi-methode genaamd, wordt kinderen een betere toekomst geboden. De Juconi-methode wordt door UNESCO MEXICO gekenmerkt als ‘een van de meest veelbelovende methodes om het probleem van straat- en zwerfkinderen in de wereld aan te pakken’. We kunnen het niet ontkennen; de Juconi-methode werkt! Sinds de oprichting zijn er namelijk al vele kinderen ontsnapt aan armoede en ellende. Flink wat kinderen kunnen dankzij de steun van Juconi doorstuderen aan de universiteit en een aantal kinderen zijn al daadwerkelijk afgestudeerd. Ook zijn veel van de vroegere straatkinderen bereid gevonden om zich op hun beurt weer in te zetten voor de huidige straatkinderen, waardoor zij een voorbeeld en inspiratiebron voor velen zijn.

Wij hopen dat wij ons, dankzij én met de vele sympathisanten, nog heel lang kunnen blijven inzetten om zoveel mogelijk kinderen een menswaardig bestaan te bieden en te helpen aan een degelijke toekomst.

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Nieuwe uniformen
29 januari 2020

Help jij ook mee om 42 nieuwe uniformsets bij elkaar te sparen? Een kleine bijdrage maakt voor een straatkind de komende jaren al het verschil.

Lees Verder
De Colombiaanse keuken
17 januari 2020

Om jullie te laten genieten van alle lekkere recepten die Colombia te bieden heeft, hebben we samen met de kinderen uit het Corjuconihuis een kookboek samengesteld.

Lees Verder
Een nieuwe eetzaal
31 december 2019

Onlangs heeft Juconi bijgedragen aan de renovatie van een eetzaal voor hulpbehoevende kinderen in Argentinië.

Lees Verder