SITE
Nieuws · 21 oktober 2015

In juli 2015 vierde Stichting Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen - Juconi haar 20-jarig bestaan.

Op 25 juli 1995 werd onze stichting opgericht, naar aanleiding van een verzoek van de toenmalig directrice van Juconi Mexico. Sindsdien zet de stichting zich in voor het verbeteren van het leven van kinderen die in armoede leven op en van de straten van Latijns-Amerika.

Dankzij de hulp van vele donateurs kan Juconi zich al 20 jaar lang inzetten om straat- en zwerfkinderen van het hopeloze leven op straat te bevrijden. Dit doen wij door het subsidiëren van onze tehuizen die hen liefdevol opvangen en onderdak, verzorging, scholing en medische zorg bieden.

De Juconi-methode werkt!

Door middel van een speciaal programma, de Juconi-methode genaamd, wordt kinderen een betere toekomst geboden. De Juconi-methode wordt door UNESCO MEXICO gekenmerkt als ‘een van de meest veelbelovende methodes om het probleem van straat- en zwerfkinderen in de wereld aan te pakken’. We kunnen het niet ontkennen; de Juconi-methode werkt! Sinds de oprichting zijn er namelijk al vele kinderen ontsnapt aan armoede en ellende. Flink wat kinderen kunnen dankzij de steun van Juconi doorstuderen aan de universiteit en een aantal kinderen zijn al daadwerkelijk afgestudeerd. Ook zijn veel van de vroegere straatkinderen bereid gevonden om zich op hun beurt weer in te zetten voor de huidige straatkinderen, waardoor zij een voorbeeld en inspiratiebron voor velen zijn.

Wij hopen dat wij ons, dankzij én met de vele sympathisanten, nog heel lang kunnen blijven inzetten om zoveel mogelijk kinderen een menswaardig bestaan te bieden en te helpen aan een degelijke toekomst.

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Juconi in een nieuw jasje!
20 augustus 2019

Volgend jaar bestaat Juconi 25 jaar en dat vieren wij alvast met een nieuwe website en huisstijl!

Lees Verder
Het belang van omgaan met leeftijdsgenoten
26 juli 2019

Eén van de pijlers van Juconi is het stimuleren van voormalig straatkinderen om weer om te gaan met…

Lees Verder
Zet je in voor kansarme straatkinderen
17 april 2019

Koningsdag komt eraan! Weet jij al wat je gaat doen? Terwijl veel mensen hier in Nederland feestvieren en over de .…

Lees Verder

Gebruik de website in portretmodus voor een betere browse-ervaring.