SITE

Ecuador is een van de kleinste landen in Zuid-Amerika, maar heeft verrassende landschappen, indrukwekkende cultuur, koloniale architectuur en hele vriendelijke locals.

Naast Colombia en Mexico, zet Juconi Nederland zich projectmatig in voor straatkinderen in Ecuador. Hier werken we samen met betrouwbare partners en tehuizen.

Ecuador

Waar ligt Ecuador

Ecuador ligt in Zuid-Amerika en grenst aan de landen Colombia en Peru. De naam Ecuador is afkomstig van het Spaanse woord voor evenaar, deze loopt namelijk dwars door Ecuador. Net als veel andere landen in Zuid-Amerika, spreken ze hier ook Spaans.

Armoede

In Ecuador wonen ongeveer 16,6 miljoen inwoners, hiervan leeft 26% in armoede. Een enorm aantal dus! Echter is Ecuador erin geslaagd om de afgelopen jaren de armoede terug te dringen. Toch is het verschil tussen arm en rijk nog erg groot. Er komt voornamelijk veel armoede voor bij de inheemse, Indiaanse bevolking op het platteland. Blanke mensen hebben hier nog steeds de topposities. Straatkinderen hebben geen eerlijke kans om mee te kunnen doen in de maatschappij.

Criminaliteit en veiligheid

Ook in dit Latijns-Amerikaanse land geldt dat armoede en criminaliteit voor problemen zorgen. Verschillende gebieden in Ecuador zijn onveilig, voornamelijk in het noorden bij de grens met Colombia. Er leven terroristen, er is een hoge mate van drugssmokkel en gewapende overvallen komen dagelijks voor. In het grensgebied van Peru en Ecuador liggen mijnen die nog niet ontploft zijn, de overheid adviseert dan ook om via de reguliere doorlaatposten te reizen. Ook wordt het nog steeds afgeraden om in je eentje door (natuur)gebieden te trekken. Niet alleen omdat je er kunt verdwalen, maar er is ook een kans aanwezig dat je beroofd of misbruikt wordt.

Hulp van Juconi aan Ecuador

Juconi heeft de afgelopen jaren verschillende projecten in Ecuador gesteund. Een daarvan was een project gericht op duurzaam onderwijs voor 42 jongens en meisjes die in Guayaquil op straat leven en werken.

Veel scholen in Guayaquil waar de (Juconi)kinderen naar toe gaan voor het onderwijs, verkeerden in zeer slechte staat. Het herstellen en opfrissen van deze lokalen was dan ook hard nodig! Samen met de kinderen hebben we dit gerealiseerd. Dit zorgde bij de kinderen voor extra trotsheid!

Delen op: