SITE
Corjuconihuis · 27 februari 2020

Met de komst van het jaar 2020 zijn we niet alleen aan een nieuw decennium begonnen, maar staan we ook aan de start van ons jubileumjaar.

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

De start van Juconi

Juconi is opgericht op 25 juli 1995. Sinds die tijd zetten we ons in om de straatkinderen van Latijns-Amerika te helpen ontsnappen aan een leven vol armoede en ellende. We hebben in Colombia een opvanghuis opgezet, dat we in de jaren daarna hebben uitgebreid met een muzieklokaal en een computerruimte. Later hebben we daar een extra verdieping op kunnen bouwen, zodat we nog meer capaciteit hadden om nog meer kinderen te kunnen helpen. We hebben een naaiatelier geopend voor de moeders, zodat zij daar een vak konden leren en voldoende geld konden verdienen voor hun gezinnen. Voor de jongeren hebben we een houtbewerkingsatelier geopend, uitgerust met machines, zodat zij daar ook een vak kunnen leren. We hebben de keuken gerenoveerd, zodat er weer gezonde maaltijden voor de kinderen gemaakt kunnen worden. Er is ook een sportveld geopend, die later werd voorzien van een overkapping, zodat de kinderen ook tijdens het regenseizoen droog konden sporten en spelen.

Hulp

Al die kinderen die we door de jaren heen hebben kunnen helpen! Stuk voor stuk hebben we ze een duw in de goede richting gegeven. Een enkeling koos toch een ander pad. Maar zoveel kinderen hebben we kunnen laten zien dat er hoop is. We zijn ontzettend trots dat er dankzij jouw steun flink wat kinderen kunnen doorstuderen aan de universiteit en dat een aantal kinderen daadwerkelijk is afgestudeerd. Ook zijn veel van de vroegere straatkinderen bereid om zich op hun beurt weer in te zetten voor de huidige straatkinderen, waardoor zij een voorbeeld en inspiratiebron voor velen zijn.

En toch, ons werk is nog lang niet klaar. Het probleem van straat- en zwerfkinderen is groot en zal waarschijnlijk altijd blijven bestaan. Wij hopen dan ook dat wij ons nog heel lang in kunnen zetten om zoveel mogelijk kinderen een menswaardig bestaan te bieden en te helpen aan een degelijke toekomst.

In de loop van het jaar zullen we laten weten hoe wij ons jubileum met jou gaan vieren! Houd onze website in de gaten!

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

De lockdown in Colombia duurt voort
08 juli 2020

Kort nadat Nederland in een intelligente lockdown kwam te zitten, volgde de strenge lockdown in Colombia. Inmiddels is in Colombia al maandenlang sprake van een complete lockdown die nu wéér verlengd is t/m 15 juli.

Lees Verder
25-jarig jubileum Juconi
22 juni 2020

Juconi is opgericht op 25 juli 1995. Dit betekent dat we dit jaar 25 jaar bestaan. Helaas gaat onze feestelijke benefietavond niet door, maar we willen u toch even meenemen in de 25 jaar dat we bestaan. Bekijk wat we in al die jaren met uw hulp hebben bereikt.

Lees Verder
Hulp voor Colombiaanse kinderen tijdens corona
05 mei 2020

Door deze crisis weten we dat solidariteit met elkaar in het leven het allerbelangrijkste is. Laten we daarom samen een arm om de straatkinderen in Colombia heen slaan. Ze hebben je nodig! Juist nu.

Lees Verder