hoop voor straat- en zwerfkinderen Home   Sitemap   Zoeken   Links   Contact   
twitter facebook hyves
u bent hier: nederlands  » projecten  » micro-empresas
Micro-empresas

In een land als Colombia zijn de (meestal alleenstaande) moeders vaak de kostwinners van het gezin. Het is voor hen erg moeilijk om vast werk te vinden, waarmee ze ook nog genoeg verdienen om hun gezin te kunnen onderhouden.

Velen werken daarom in de huishouding, bij mensen thuis, of verkopen etenswaren op de markt. Zij zijn daardoor vaak van huis weg, zodat hun kinderen soms wel de hele dag alleen moeten blijven. De kinderen gaan dan op straat zwerven en lopen groot gevaar slachtoffer te worden van bendevorming, drugs of prostitutie.

 

Juconi probeert het probleem van de straatkinderen zoveel mogelijk in de kern aan te pakken door de familie er nauw bij te betrekken.

 

Corjuconi in Palmira Valle is daartoe begonnen moeders de gelegenheid te geven een opleiding te volgen om een vak of een beroep te leren. Deze beroepen zijn erop gericht de vrouwen met een z.g. micro-empresa (een mini bedrijfje) van huis uit geld voor haarzelf en haar kinderen te kunnen verdienen. Zo kunnen zij ook meer tijd aan hun kinderen besteden en voorkomen dat ze gaan zwerven.

 

Als eerste hebben wij bij het Casa del Niño Pobre (een van onze tehuizen) in Palmira Valle een zaal gebouwd waarin moeders leren omgaan met breimachines. Zodra zij dit onder de knie hebben, kunnen zij een dergelijke machine en voorraadje wol gefinancierd krijgen en thuis werkend geld voor zichzelf en hun kinderen verdienen. Het tehuis herbergt nu zo’n zestigtal kinderen, breidt uit naar meer dan honderd en daarmee ook het aantal moeders die aan het leerproject deelnemen.

 

Ten tweede zijn wij bij het Corjuconi-tehuis begonnen met een gevarieerd aanbod aan cursussen van bloemenhandel en bloemschikken tot naailessen om kleding te maken. Deze zijn zo goed verlopen dat Corjuconi nu een naaiatelier heeft ingericht. Een groot aantal moeders volgt nu de opleiding om kleding te kunnen maken.

Een volgende stap zal de aanschaffing van een borduurmachine zijn. Daarmee kunnen enkele moeders emblemen voor kleding maken. Deze emblemen worden dan weer in de minibedrijfjes van de thuiswerkende moeders op de kleding aangebracht.

Voor dit project hebben wij nog veel hulp nodig, zodat we nog meer kunnen uitbreiden en zo nog meer families kunnen helpen!


Nieuwsbrief
Op de hoogte blijjven van alle projecten en acties van Juconi?
  naam
e-mailadres

 
Tel.: 070 -3655650
Email: info@juconi.nl
 
 
 
Keurmerk Goede Doelen
 
 
NU doneren