hoop voor straat- en zwerfkinderen Home   Sitemap   Zoeken   Links   Contact   
twitter facebook hyves
u bent hier: nederlands  » projecten  » plan padrino
Plan Padrino

Een paar jaar geleden is Juconi gestart met een financieel pleegouder plan "het Plan Padrino". Binnen dit plan worden mensen in Nederland in staat gesteld een kind, dat zich in een van de opvangtehuizen in Colombia bevindt, financieel te adopteren.

 

Dit plan werkt aan twee kanten. Ten eerste verzekert de pleegouder het kind van de voor zijn ontwikkeling benodigde middelen zoals voedsel, medicatie, kleding, schoeisel en leermaterialen. Daarnaast draagt het financiële pleegouderschap bij in een gevoel van iets waard te zijn doordat iemand zich om hen bekommert.Aan de andere kant wordt het Plan Padrino als zeer aangenaam ervaren door de pleegouders, voornamelijk door de hechte band die ontstaat door de briefwisselingen en correspondentie (van foto·s tot schoolrapporten en attenties) tussen kind en ouder.


Het geld dat de pleegouders automatisch laten afschrijven wordt besteed aan voedsel, scholing, kleding en medische zorg voor het geadopteerde kind. Het wordt uitsluitend aan het geadopteerde kind besteed door de maatschappelijk werk
er die daarvoor is aangesteld in het tehuis waar het kind verblijft. Per jaar wordt een volledig overzicht opgesteld waarin exact staat waaraan de bijdrage voor het kind is besteed. 

 

Op dit moment staan er nog 20 kinderen op de wachtlijst voor een Padrino. Eén daarvan is Jhon Camilo. Hij is 9 jaar
en komt sinds kort ’s middags bij het Corjuconi-tehuis. Zijn moeder heeft meerdere baantjes om rond te kunnen komen, maar is daardoor vaak niet thuis om voor haar twee kinderen te kunnen zorgen.

Lees hier de persoonlijke ervaringen van Padrino·s.


Nieuwsbrief
Op de hoogte blijjven van alle projecten en acties van Juconi?
  naam
e-mailadres

 
Tel.: 070 -3655650
Email: info@juconi.nl
 
 
 
Keurmerk Goede Doelen
 
 
NU doneren