hoop voor straat- en zwerfkinderen Home   Sitemap   Zoeken   Links   Contact   
twitter facebook hyves
u bent hier: nederlands  » help mee  » steun plan padrino
Steun Plan Padrino

Informatie over het Plan Padrino kunt u vinden bij "Projecten"

Heeft u interesse om een kind uit één van onze tehuizen in Colombia financieel te adopteren dan kunt u zich inschrijven op de website of bellen naar: 070 365 56 50

De kosten van een pleegkind zijn €28,75 per maand, maar u kunt er ook voor kiezen om per kwartaal, half jaar of jaar te betalen.

Vervolgens krijgt u een machtiging thuis gestuurd, waarmee u zich inschrijft als padrino. Zodra wij deze hebben ontvangen wijzen wij u een pleegkind toe. U krijgt dan een informatiepakket thuis gestuurd met praktische informatie over het plan en een korte levensbeschrijving van uw pleegkind met een foto.

Vanaf dit moment kunt u beginnen met schrijven. Een kort kennismakingsbriefje met een foto wordt erg gewaardeerd door de kinderen. De correspondentie tussen pleegouder en kind is heel belangrijk omdat het zeer goed is voor het zelfvertrouwen van het kind. Het geeft een kind hoop voor zijn toekomst en een gevoel van veiligheid. Dit is de reden waarom wij veel aandacht en tijd aan deze correspondentie besteden.

Alle correspondentie verloopt via ons Juconi kantoor in Nederland. Wij zorgen ervoor dat de brieven vertaald worden in het Spaans. Bovendien dragen wij er zorg voor dat de brieven, en soms ook kleine attenties, verstuurd worden naar het kindertehuis waar het kind verblijft. Kunt u echter zelf Spaans spreken dan stellen wij het zeer op prijs als u de brief direct in het Spaans schrijft.

De maatschappelijk werkster in het kindertehuis ziet erop toe dat de kinderen hun brieven ontvangen. Ook draagt zij er zorg voor dat de kinderen de brieven netjes beantwoorden. Dat is meteen een goede schrijfoefening voor het kind. Vervolgens worden de brieven van de pleegkinderen naar ons gestuurd en zorgen wij voor een Nederlandse vertaling.

Wij hopen snel wat van u te horen!
 

 

 


Nieuwsbrief
Op de hoogte blijjven van alle projecten en acties van Juconi?
  naam
e-mailadres

 
Tel.: 070 -3655650
Email: info@juconi.nl
 
 
 
Keurmerk Goede Doelen
 
 
NU doneren